Arduino er en platform for prototyping av elektronikk basert på program og maskinvare med åpen kildekode. Les mer her på Wikipedia om historien.

Den originale kretskortet heter Arduino, og etter hvert så har det kommet flere kopier av disse, de fleste fra Kina, og som det meste som kommer fra Kina så kan noe være veldig bar og annet være helt ubrukelig. Du kan finne mye bra og billig fra Aliexpress eller Banggood bare husk å se på omtalen av produktene før du kaster det ii handlekurven, så må du huske på at det kan ta litt tid å få varene helt fra Kina til Norge. Er du utålmodig, og vil handle i norsk butikk så kan Kjell & Company være et greit alternativ.

Størrelsen på disse kortene kan også variere, fra Arduino uno som har en del muligheter til en liten Arduino Nano som er ganske så liten. Det finnes flere enn disse men det er disse som er mest populære.

Se denne videoen på youtube for å få litt mer forståelse om hva du kan gjøre med en arduino, og hvordan du kan komme i gang.

  • IDE Editor for Arduino, dette er kodeeditoren som du skriver og kommuniserer med Arduinoenheten
  • Virtuell oppsett i Tinkercad, Autodesk har en gratis simulator der du kan sette opp enkle prosjekter uten å ha kjøpt selve enheten. Her kan du enkelt lære deg hvordan du kan kode en Arduino i tekstformat eller i kodeblokker.