Jeg fikk tilsendt en pakke med LED lys ved en feil fra Kina. Jeg var så heldig at jeg kunne beholde disse, men problemet var bare at det ikke var noe dokumentasjon med disse.

Etter mye Googling så fant jeg ut at dette var av typen WS2915 adresserbare LED med ca 149 ledlys fordelt på 6 meter. Så hva kunne jeg bruke dette til?

Ledninger inn på led slyngen

Jeg tenkte at dette måtte bli et Arduino prosjekt, men det skulle vise seg at de ikke ble så lett. Det som ble litt vrient var at på denne versjonen så er det 4 ledninger og normalt på andre typer som WS2812, WS2812B, WS2813 så er det 3 ledninger, og her er jeg bare en amatør som prøver å lære ting jeg ikke kan, noe som da resulterte i en stykk 6meter led lenke som er ødelagt.

Men til slutt så dukket det opp en video på youtube, der ble det vist at den grønne og blå skulle inn på samme pin på arduinokortet. Rød og sort er jo grei skuring, så da koblet jeg i vei.

Denne led lenken har også en engen tilkobling til 12V så her kobles det på en 12V adapter. Den ene røde i som går i kontakt blir ikke brukt, grønn og blå koblet sammen og den hvite går til jord på arduinokortet.

Siden jeg nå hadde ødelagt en lenke så har jeg en kontakt til overs som jeg har laget som hurtigkontakt.

Da kobler jeg den grønne som på pin 5 på arduino kortet og den hvite/sorte går til jord (GND) på arduinokortet.

Nå er det bare å fyre opp Arduino IDE editoren som kan lastes ned her

Før du setter i gang med selve operasjonen, så må du installere et bibliotek i editoren som heter FastLED av Daniel Garcia.

Det gjør du ved å gå til Skisse, Inkluder Bibliotek, Administer Bibliotek.

Nå er du klar til å få lys i led slyngen. For å komme i gang enkelt så finnes det noen eksempler som en kan laste opp. Det finner du under Fil, Eskempler, FastLED

Når du nå får koden opp i editoren så er det et par ting du må endre før du laster opp koden til arduino enheten. Du må angi hva som er data pin, antall led lys og farge rekkefølge, hvordan du kalibrerer led slyngen kan du se her

Nå er det bare å laste opp til arduinoen så skal alt gå greit om alt er riktig koblet. Hvis du ikke har koblet til arduinoen til IDE editoren før så kan du se veiledning her.