986 87 304 eller 920 85 075 [email protected]

Vi er i et samfunn der så og si alle har en eller annen form for en smarttelefon, men tenker du noen gang over om du har tatt backup av innholdet?

Selv om det heter smarttelefon så er ikke telefon så veldig smart, det er en elektronisk ting som i utgangspunktet bokstavelig talt spiser strøm. Om du synes det er lurt å gi den noe vann for å avkjøle seg på en varm dag eller om du vil gi den en dusj for å vaske bort litt skitt på den, så er ikke det noe særlig lurt å gjøre, den kan ikke vaske gulvet heller så å putte den i vaskebøtta er heller ikke noe god idé.

Det eneste du oppnår ved å gjøre noen av de nevnte tingene er at telefon kortslutter. Da er vi over på en annen viktig ting, og det er har du tatt backup?

Nå sitter du sikker å tenker på hva en backup er, det er rett og slett en sikkerhetskopi av innholdet på telefonen din som kontakter, bilder videoer og apper.

Det finnes mange forskjellige måter å kunne ta en sikkerhetskopi, det kommer litt an på hva merke telefonen din er og hvor oppmerksom du er på dette området.

Når det gjelder backup av telefon så har jo produsenten av telefonens operativsystem en “innbakt”  løsning.

Android (Google) bruker du en Google konto som du setter opp på telefonen slik at du kan synkronisere det innholdet du vil ta backup av med skya.

Apple bruker noe tilsvarende med navnet icloud der du logger på med en Apple id på din iphone for å kunne ta en sikkerhetskopi der denne også blir lagret i skya.

Det du må huske på nå at standard valget til Google og Apple gir deg kun en viss mengde data til rådighet, og bruker du opp denne plassen stopper også backupen av din enhet. Men fortvil ikke, det finnes håp.

Et alternativ er at du fisker frem VISA kortet, betaler noen kr.pr.mnd. for mer dataplass og problemet er løst. Du kan også jevnlig laste ned filene til en pc eller mac, du må bare passe på at du laster ned kopiene fra skya også se dette ikke synkroniserer seg med telefonen igjen etter at du har tømt den for bilder og filer.

I de fleste tilfellene så vil pcen spørre hva du vil gjøre når du putter i en USB kabel mellom telefonen og pcen, og du har kanskje også et program som du fikk med telefonen som du kan bruke. Her er det bare å prøve å sette seg inn i galskapen for å ta en sikker kopi av minnene dine.

Du kan også se på å lagre i skya som en mulighet. Her er det så mange leverandører å velge mellom, så her må du finne det som passer deg best. For å nevne noen så har Apple Icloud og android brukere har google, så har du Dropbox, Onedrive fra Microsoft og Telenor har en variant. Det er rett og slett så mange muligheter til skylagring at det blir rene tåkebanken. Her er det bare å skru på radaren, og bare prøve å navigere deg frem til det som passer deg best, og hva du har bruk for.

Poenget her er egentlig om du har god flyt på å ta backup av dine dyrebare minner, for du vet aldri når telefonen din logger av for godt. Når den gjør dette så har du i bunn og grunn mistet det du har lagret uten noe mulighet for å få dette tilbake. Det finnes selvfølgelig en liten mulighet for å få det tilbake, men det kan være en svært kostbar affære, men hvis det ikke er noe problem med økonomien så er jo dette en mulighet.

Tenk deg godt om, har du “råd” til å ikke ta en backup?

Hvis du har spørsmål om backup, eller ønsker hjelp til backup så er det bare å ringe Remie André på tlf 986 87 304 så skal jeg prøve å hjele deg så godt jeg kan.