986 87 304 eller 920 85 075 [email protected]

Hva er datasikkerhet?

Finn ut hva datasikkerhet er!

Hva er datasikkerhet?

Datasikkerhet er ikke noe vi har eller ikke har, noe som er påskrudd eller avskrudd. Det er ikke noe vi bare tenker på en gang i blant eller få hjelp av naboen til å aktivere.

Datasikkerhet er rett og slett din egen bevissthet på hva du gjør på når du er på nett, sjekker epost, setter inn en USB penn som du ikke vet hvor kommer fra.

Tenker du på om du har noe som en hacker har bruk for? Hvis svaret er nei så bør du sitte deg ned å tenke over spørsmålet en gang til. For sannheten er det at alle har noe som en hacker kan utnytte. Det kan være familiebilder som de kan ta som “gissel” ved å kryptere harddisken din, da må du betale for å få de tilbake om du ikke har en backup. Det kan være dokumenter med forretningshemmeligheter som en hacker kan ha fått tak i, for så å forlange løsepenger for å ikke publisere det på nett. Det er mye å ta av, og de fleste er ikke klar over dette.

Vi holder kurs som hjelper deg å bil bedre på datasikkerhet. Ring oss nå.

Hvor bevisst er du?

Hvor bevisst er du på hvor mye din bedrift kan tape hvis du blir angrepet eller får uønsket nedetid på din nettside som du tjener penger på?

Et eksempel er Amazon som hadde nedetid på sin nettside i 30 min i august 2013 med et tap på ca 66.000 $ i minuttet som tilsvarer etter $ kursen på den tiden ca 382.800,- nok i minuttet. Det vil si at Amazon tapte ca 11 484 000,- nok på den nedetiden. Om denne nedtiden var et resultat av et cyberangrep eller ikke det vet jeg ikke, men det er hvertfall en god grunn til å tenke litt mer seriøst på datasikkerhet for din bedrift slik at du kan på best mulig måte unngå nedetid som koster bedriften din dyrt.